ГоловнаСвіт

Домашній арешт Навального продовжили на три місяці

Опозиційний російський політик сидить вдома з лютого

Домашній арешт Навального продовжили на три місяці
Фото: EPA/UPG

Замоскворецький суд столиці продовжив на три місяці термін домашнього арешту опозиціонерові Олексію Навальному, обвинуваченому в розкраданні грошей у компанії "Ів Роше", повідомляє кореспондент РАПСИ із залу суду.

Отже, суд задовольнив клопотання прокурора. Навальний же попросив не замикати його вдома і не позбавляти засобів комунікації. Він запропонував пом'якшити умови домашнього арешту, наприклад, дозволити йому ходити на роботу, на прогулянки, листуватися із судами та з офіційними відомствами.

На його думку, найоптимальнішим запобіжним заходом стала б підписка про невиїзд, але водночас запропонував за звільнення заставу в 300 тисяч рублів (приблизно 100 тис. гривень).

Попри це, суд відмовився пом'якшувати умови домашнього арешту.

Уперше Навального взяли під домашній арешт 28 лютого. Братів Олексія та Олега Навальних звинувачують у розкраданні понад 26 мільйонів рублів (приблизно 8,67 млн гривень) у компанії "Ів Роше Схід" і більш ніж 4 мільйонів рублів (приблизно 1,33 млн гривень) у фірми "Багатопрофільна процесингова компанія". Також їм закидають відмивання більш ніж 21 мільйона рублів (приблизно 7 млн гривень). Олексія Навального вже засуджено до п'яти років умовно за іншим звинуваченням - про махінації з грошима "Кіровлісу". Сам він усі звинувачення категорично спростовує.

Нагадаємо,

Навальний подав до суду на Роскомнагляд за відмову в реєстрації інформаційного агентства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram