ГоловнаСвіт

МЗС РФ зажадав від Франції визначитися з поставками "Містралів"

Москва має намір вимагати від Парижа грошей у разі відмови на поставки кораблів

МЗС РФ зажадав від Франції визначитися з поставками "Містралів"
Фото: newsbalt.ru

Офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич заявив, що Франції час визначатися з поставками вертольотоносців типу "Містраль".

Про це повідомляє РИА Новости.

"Щодо "Містралів" багато було заяв від міністра оборони і глави МЗС Франції. Ситуація досить проста, але є контракт, який треба виконувати. За цим контрактом переказано значні суми. Якщо у французької сторони з'явилися нові варіанти, не потрібно користуватися методами мегафонної дипломатії. І французькій стороні час визначатися, бо влітку ми чули одні заяви, незважаючи на нинішню ситуацію, контракт виконають, тепер розворот керівництва в інший бік", - сказав Лукашевич.

"Час визначатися. Ну, якщо ні, гроші треба повертати", - додав він.

У вересні Франція пригрозила Росії призупинити поставку вертольотоносців типу "Містраль". Пізніше джерело в російській кораблебудівній галузі повідомило про те, що нібито перший універсальний десантний корабель (УДК) "Владивосток" типу "Містраль" передадуть Росії 4 листопада 2014 року. Однак посольство Франції у Москві спростувало цю інформацію.

Нагадаємо, "Рособоронекспорт" і французька компанія DCNS підписали контракт на будівництво двох вертольотоносних кораблів-доків (ДВКД) типу "Містраль" у червні 2011 року. Передачу ВМФ Росії ДВКД-1 "Владивосток" запланували на осінь. Але з міркувань безпеки внаслідок дій Москви в Україні Франція призупинила передачу "Містралів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram