ГоловнаСвіт

У Новосибірську заборонили лекцію Макаревича

Організатори кажуть, що заборонила адміністрація Новосибірської області Росії

У Новосибірську заборонили лекцію Макаревича
Фото: echo.msk.ru

Лекцію Андрія Макаревича в Новосибірську скасували через тиск з боку адміністрації області, повідомляє "Открытая Россия" з посиланням на організатора заходу Катерину Гордєєву.

"Учора в Технопарк (де мала проходити лекція, - LB.ua), як нам сказали, подзвонили від губернатора Новосибірської області, а сьогодні, за словами тих самих людей, туди приїхали співробітники силових служб і розмовляли з тими, хто працює у Технопарку. Загалом, на них тиснули. Співпрацювати з нами вони відмовилися. Також у розміщенні нам відмовили готелі Новосибірська, конференц-зали", - написала Гордєєва.

Лекція Макаревича мала відбутися в Новосибірську наприкінці жовтня. Також лекцію мала читати активіст Єлизавета Глінка, відома як "Доктор Ліза".

Макаревич і Глінка мали виступити в проекті Катерини Гордєєвої "Открытая лекция", який до 2014 року існував за підтримки РИА Новости, а тепер проходить за підтримки руху "Открытая Россия" Михайла Ходорковського. Організатори планують зробити проект регіональним - як пілотні міста називають Калінінград, Новосибірськ, Воронеж і Санкт-Петербург.

Нагадаємо, Макаревич виступив перед переселенцями у Святогірську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram