ГоловнаСвіт

Теракт у столиці Ємену: 43 жертви

Бойовики "Аль-Каїди" в Ємені стратили 14 солдатів

Теракт у столиці Ємену: 43 жертви
Теракт в Сане, Йемен
Фото: EPA/UPG

Щонайменше 43 людини загинули і десятки отримали поранення в четвер, 9 жовтня, внаслідок вибуху в столиці Ємену Сані.

Про це повідомляє агентство AFP.

За даними AFP, вибуховий пристрій заклали в автомобіль. Вибух стався на площі Аль-Тахрір, де відбувалася демонстрація шиїтських повстанців з племені Хуті. Крім того, за даними агентства, незадовго до цього бойовики активували ще один вибуховий пристрій на північному сході країни, недалеко від населеного пункту Ель-Абр.

Тим часом агентство Рейтер із посиланням на свідків і власного кореспондента з місця подій повідомляє про 20 загиблих від вибуху. При цьому, за даними агентства, теракт став результатом дій терориста-смертника, що активував "пояс шахіда".

Натомість місцевий телеканал Houthis 'al-Masirah повідомляє про 32 загиблих.

Відповідальність за подію поки що не взяло на себе жодне з угруповань, які діють на території країни. За попередніми даними, за терактом може стояти терористична організація "Аль-Каїда на Аравійському півострові" (АКАП).

Читайте: Аль-Каїда, Ємен. У чому запорука успіху?

Раніше, 23 вересня, бойовики шиїтського руху "Аль-Хусі" оголосили про перехід столиці Ємену під їхній контроль. За кілька днів до цього на тлі заворушень у країні про відставку оголосив прем'єр-міністр Мухаммед Басиндва.

Крім того, як повідомляє Рейтер, в середу бойовики АКАП розмістили в Інтернеті відео, на якому показано страту 14 єменських солдатів, яких радикальні суніти назвали "шиїтськими відступниками". За словами терористів, страчені солдати брали участь у військовій кампанії проти сунітів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram