ГоловнаСвіт

У США росіянина посадили на 1,5 року за торгівлю військовим обладнанням

Засуджений стверджував, що його кримінальне переслідування є суто політичним

У США росіянина посадили на 1,5 року за торгівлю військовим обладнанням

Американський суд засудив росіянина Дмитра Устинова до 18 місяців в'язниці за організацію незаконного продажу комплектуючих приладів нічного бачення.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на рішення окружного суду Вілмінгтона, штат Делавер.

Суд визнав доведеним, що 53-річний Устинов за допомогою підставної компанії та підробленого маркування товарів уводив в оману американську митницю, вивозячи військове обладнання.

Клопотання захисту росіянина, який просив зарахувати йому як покарання 15 місяців, які він провів під арештом, відхилено. Після відбування терміну у в'язниці Делавера Устинова депортують зі США.

Правоохоронні органи США в березні 2013 року заочно пред'явили Устинову звинувачення в незаконній торгівлі обладнанням, яке прирівнюється, відповідно до американських законів, до зброї. Зокрема йдеться про відеокамери далекого спостереження з тепловими датчиками і прилади нічного бачення.

У травні того самого року його за запитом США затримали в аеропорту Вільнюса і помістили під варту, а в серпні депортували у Сполучені Штати. Сам росіянин стверджував, що його кримінальне переслідування є суто політичним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram