ГоловнаСвіт

Парламент Лівії втік у готель на кордоні з Єгиптом

У Лівії зараз функціонують одразу два парламенти

Парламент Лівії втік у готель на кордоні з Єгиптом

Парламент Лівії втік зі столиці країни Триполі і сховався в готелі на кордоні з Єгиптом.

Про це 3 жовтня повідомляє "Аль-Арабія". За даними телеканалу, лівійські законодавці разом зі своїми сім'ями і прихильниками покинули Триполі і розташувалися в п'ятизірковому готелі "Дар аль-Салам" у місті Тобрук.

Журналісти уточнюють, що парламентарії живуть у готелі за системою "все включено" за бюджетні гроші. Зазначають також, що готель перетворився на справжню фортецю: він перебуває під захистом військових, біля будівлі помічено вантажівки із зенітками, дороги перекрито загородженнями.

Отже, в Лівії зараз функціонують одразу два парламенти: законно обраний, який засідає в тобрукському готелі, і парламент попереднього скликання, що відмовився розходитися і вижив конкурентів зі столиці країни Триполі. Кожен з них сформував свій уряд.

Після повалення і вбивства Муаммара Каддафі 2011 року Лівія перебуває у стані перманентної громадянської війни. Схід країни утримують сили світської опозиції на чолі з Абдаллою ат-Тані, на боці яких армія, а на заході і в центральних районах закріпилися ісламісти, які створили Уряд національного порятунку і призначили прем'єром Амра аль-Хасі. Зараз сторони воюють за місто Бенгазі, при цьому значну частину території Лівії взагалі ніхто не контролює.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram