ГоловнаСвіт

Лондонські телефонні будки перетворять на зарядні станції

Всього у Лондоні налічується близько 8000 невикористовуваних телефонних будок

Лондонські телефонні будки перетворять на зарядні станції
Телефонные будки в Лондоне
Фото: EPA/UPG

Славнозвісні червоні телефонні будки в Лондоні, що вийшли з ужитку, перефарбують у зелений колір і переобладнають у зарядні станції для смартфонів.

Про це 2 жовтня повідомляє BBC News.

Першу будку нового зразка вже зробили на вулиці Тоттенхем-Корт-Роуд.

Система носить назву Solarfox і працює від сонячних батарей, встановлених на даху будки. Тому зарядна станція функціонує тільки у світлий час доби. Зарядити апарат можна безкоштовно, але в процесі доведеться переглянути рекламу - відеоекран, на якому її транслюють, забезпечили спеціальним захистом від вандалів і дратівливих користувачів смартфонів.

Творці нової системи стверджують, що за добу в будці можна зарядити до сотні телефонів, а в середньому нею користуються шість осіб на годину.

Всього в Лондоні налічується близько 8000 невикористовуваних телефонних будок. Деякі з них переобладнано під бібліотеки і навіть під картинні галереї. Наразі незрозуміло, наскільки затребуваною виявиться їх модернізація в рамках програми Solarbox і чи захочуть користувачі в очікуванні заряджання майже годину дивитися рекламу мобільних додатків і соціальних проектів.

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що румунські мігранти побудували колиби в Лондоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram