ГоловнаСвіт

Путін назвав "повною дурнею" антиросійські санкції

Президент РФ пообіцяв індустріальний прорив у країні в найближчі роки

Путін назвав "повною дурнею" антиросійські санкції
Путин
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін назвав "дурнею повною" дії урядів тих країн, які вводять санкції проти РФ і обмежують роботу свого бізнесу за кордоном.

Про це він заявив, виступаючи на шостому щорічному Інвестиційному форумі "ВТБ Капітал" "Росія кличе!", інформує РИА Новости

"Дурня, звичайно, повна з боку тих урядів, які обмежують свій бізнес, заважають йому працювати, знижують їх конкурентоспроможність, звільняють ніші на такому перспективному ринку, як російський, для конкурентів. Але ми до цього ставимося спокійно. Шкода тільки, що порушуються фундаментальні принципи СОТ, світової економіки, ринкової економіки, конкуренції, підривається довіра до міжнародних фінансових інститутів, довіра до резервних валют - долара і євро, - сказав Путін. - Хотілося б сподіватися, що ми подолаємо цей період непорозуміння ".

За його словами, це завдає невидимого на перший погляд, але довгострокового збитку всій світовій економіці.

При цьому Путін заявив, що санкції Заходу лише зміцнюють рішучість Росії домагатися результатів у розвитку країни. "Зовнішні обмеження зміцнюють тільки нашу рішучість домагатися результатів за пріоритетними напрямами розвитку країни", - сказав Путін.

Крім того, він заявив, що держава надасть підтримку секторам і компаніям в Росії, які потрапили під дію санкцій Заходу, в тому числі візьме участь у збільшенні капіталів банків. "Держава готова надати підтримку тим секторам і компаніям, які зіткнулися з невиправданими зовнішніми санкціями. Ми подумаємо, надамо їм допомогу у збільшенні капіталу. Маю на увазі насамперед фінансові установи", - сказав Путін.

Путін також заявив, що у найближчі роки Росія має здійснити справжній індустріальний ривок і створити сильні національні компанії в обробних секторах. "Наше завдання - у найближчі роки здійснити справжній індустріальний ривок, створити сильні національні компанії в обробних секторах, здатні виробляти конкурентоспроможну продукцію", - сказав він.

Яу зазначає агентство Рейтер, своїми заявами, адресованими урядам країн Заходу, які ввели санкції проти Росії через Україну, Путін дає зрозуміти, що в кінцевому підсумку, на його думку, збитків зазнають саме вони. Тим часом в Росії далі лихоманить рубль.

Нагадаємо, відносини Росії і Заходу погіршилися через підтримку Москвою проросійських сепаратистів в Україні та участь російських військ у боях на Донбасі. Наприкінці липня ЄС і США від точкових санкцій проти окремих фізосіб і компаній перейшли до заходів проти цілих секторів російської економіки. Останні санкції Євросоюзу проти Російської Федерації офіційно набули чинності 12 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram