ГоловнаСвіт

КНДР завершила модернізацію космодрому

Перший запуск ракети з оновленого майданчика можуть здійснити вже наприкінці року

КНДР завершила модернізацію космодрому
архив

КНДР завершила основні роботи з модернізації стартового комплексу на космодромі "Сохе", з якого в грудні 2012 року запустили ракету "Инха-3".

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на інтернет-портал 38 North

На світлинах з супутника, отриманих у вересні 2014 року, поряд із паливними сховищами, розташованими неподалік від стартового комплексу, експерти помітили танки. Точна мета їх знаходження залишається невідомою.

Крім того, експерти встановили, що на початку серпня Пхеньян провів чергове випробування двигуна, який може використовуватися для міжконтинентальної балістичної ракети KN-08. Передбачається, що дальність дії такої ракети може скласти 11 тис. кілометрів. Як наголошується, зазвичай випробування двигуна проводяться перед повномасштабними запусками ракет.

За даними сайту 38 North, який аналізує події в КНДР, перший запуск ракети з модернізованого комплексу можуть здійснити вже наприкінці цього року.

У США ці повідомлення викликають серйозні побоювання. Так, У Вашингтоні не виключають, що у Пхеньяна можуть з'явитися ракети, здатні досягти американських кордонів.

У грудні 2012 року Північна Корея провела успішний запуск ракети "Инха-3" із супутником "Кванменсон-3", тим самим спровокувавши осуд світової спільноти, який запідозрив країну у випробуванні балістичної ракети.

Північній Кореї заборонено проводити випробування ядерної зброї, згідно із санкціями Радбезу ООН від 2006 року. Незважаючи на це, відтоді КНДР провела перше випробування плутонієвих бомб у жовтні 2006 року і друге - в травні 2009 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram