ГоловнаСвіт

Поліція Лондона затримала 9 передбачуваних терористів

Британія може приєднатися до боротьби з "Ісламською державою"

Поліція Лондона затримала 9 передбачуваних терористів
Лондонская полиция
Фото: EPA/UPG

Поліція Лондона в рамках антитерористичного рейду заарештувала дев'ять осіб, які, імовірно, є членами забороненого ісламістського угруповання.

Про це 25 вересня повідомляє CNN.

Під час спецоперації правоохоронці обшукали 18 житлових і офісних приміщень у британській столиці. У результаті затримано чоловіків віком від 22 років до 51 року. Усіх їх звинувачують в участі у забороненій організації та заохоченні тероризму.

Назва угруповання не уточнюється. Однак, за інформацією телеканалу, мова, ймовірно, йде про організацію "Аль-Мухаджирун" або Islam4UK, яку заборонили у Великобританії у 2010 році. Під час обшуку затримано колишнього лідер цього угруповання - 47-річного Анжема Чударі.

У серпні прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив про те, що країна не братиме участі у війні в Іраку. Проте пізніше Лондон підтримав оголошену Вашингтоном нову стратегію боротьби з терористичним угрупованням "Ісламська держава". Найближчим часом ВПС Британії можуть приєднатися до американської та французької військової авіації, яка вже завдає ударів по позиціях бойовиків в Іраку і Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram