ГоловнаСвіт

У США носій вірусу Еболи контактував зі 100 людьми: медики побоюються епідемії

Кількість жертв смертельної лихоманки далі зростає

У США носій вірусу Еболи контактував зі 100 людьми: медики побоюються епідемії
Ученый работает с вирусом Эбола
Фото: EPA/UPG

Департамент здоров'я у штаті Техаc встановив, що 42-річний американець, у якого після повернення з Африки діагностували лихоманку Ебола, контактував щонайменше зі 100 людьми.

Про це 2 жовтня повідомляє агентство Рейтер.

За даними агентства, 18 із них - члени сім'ї хворого, п'ятеро з яких діти. При цьому список не є остаточним, оскільки ще невідомо, з якою кількістю людей Томас Ерік Данкан (Thomas Eric Duncan) спілкувався дорогою з Ліберії в США. Разом з тим, зазначається, що чоловік, який летів у Техас транзитом через Брюссель з пересадкою у Вашингтоні навряд чи заразив когось, оскільки хвороба була на ранній стадії, коли її симптоми ще не виявлялися.

Лікарі заборонили чотирьом його родичам виходити з дому до 19 жовтня, коли закінчиться інкубаційний період вірусу. Данкан звернувся по допомогу 20 вересня, через шість днів після повернення в Техас. Через два дні після госпіталізації чоловіка відправили з лікарні в Далласі додому, надавши йому необхідні ліки. Зараз керівництво медустанови проводить розслідування, щоб розібратися, чому пацієнта зі смертельно небезпечним захворюванням відпустили зі стаціонару.

Крім того, за словами його сім'ї, через два дні після того, як Данкана виписали з лікарні, його дуже сильно знудило. При цьому повідомляється, що він вибіг на галявину, розташовану біля його будинку.

Самого Данкана знову помістили в карантин. Лікарі оцінюють його стан як важкий.

Крім того, медики штату побоюються, що цей інцидент може спровокувати епідемію лихоманки Ебола на території США.

Загальна кількість хворих лихоманкою Ебола в Африці, за інформацією Всесвітньої організації охорони здоров'я, становить 7178 осіб, 3338 з них померло.

Спалах лихоманки зафіксовано в лютому цього року у Гвінеї, пізніше вірус поширився на сусідні Сьєрра-Леоне, Ліберію, а також Нігерію. Наприкінці серпня вірус дістався також Демократичної Республіки Конго і Сенегалу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram