ГоловнаСвіт

Британські банки завозять готівку в Шотландію

Аби задовольнити попит, який може зрости після референдуму

Британські банки завозять готівку в Шотландію

Банки Великобританії перевозять мільйони банкнот у Шотландію, якщо люди раптом почнуть масово знімати гроші зі своїх рахунків після референдуму про можливий вихід регіону зі складу королівства.

Про це 15 вересня повідомляє видання Independent.

Як повідомляє видання з посиланням на джерела, готівку завозять у регіон протягом тижня напередодні голосування, призначеного на 18 вересня.

Тим часом банкіри повідомляють, що зараз немає значного збільшення операцій зняття грошей з рахунків серед населення Шотландії. Представники банків стверджують, що в цьому немає потреби, оскільки Банк Англії пообіцяв продовжувати обслуговувати рахунки шотландців протягом 18 місяців, якщо регіон отримає незалежність.

Як повідомляє видання, співробітники шотландських банків отримали інструкції, згідно з якими вони повинні переконувати вкладників в тому, що причин для паніки немає. "Велика кількість клієнтів приходять у банки і цікавляться тим, що може статися, проте значного руху вкладів з півночі країни на південь, немає", - заявив один з представників місцевого банку.

Якщо більшість жителів Шотландії на референдумі 18 вересня проголосує за незалежність, 24 березня 2016 року регіон вийде зі складу Сполученого Королівства. Останні опитування громадської думки не дають точного уявлення про результат голосування, оскільки щоразу показують різний розподіл голосів. Очікують, що результат референдуму визначить голосування тих, хто ще не певен у своїй позиції. Тим часом націоналісти намагаються завоювати прихильність жителів регіону популістськими гаслами й обіцяють незалежній Шотландії процвітання за рахунок видобутку вуглеводнів і перенаправлення всіх податків до місцевого бюджету.

Нагадаємо, напередодні британський прем'єр-міністр Девід Кемерон заявив, що Великобританія може припинити своє існування як єдина держава за підсумками референдуму, що відбудеться в четвер у Шотландії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram