ГоловнаСвіт

"Газпром" викрили в замовленні "чорного піару" у США

За даними техаського чиновника, російський газовий монополіст "піариться" з 2006 року

"Газпром" викрили в замовленні "чорного піару" у США
Фото: i-g-t.org

Голова регуляторної служби з видобутку нафти і газу американського штату Техас Девід Портер звернувся до держсекретаря США Джона Керрі з вимогою вжити негайних заходів проти російського газового монополіста "Газпром", який веде таємну підривну діяльність проти американської газодобувної галузі.

Як повідомляє техаський сайт Dallas News, її суть - у підкупі екологічних організацій, які на гроші "Газпрому" ведуть активну пропаганду проти видобутку сланцевого газу, у фінансуванні низки ЗМІ, що дезінформують громадськість, а також у замовленні "чорного піару" в американських PR-агентствах.

За словами Портера, російський "Газпромбанк", який частково належить "Газпрому" і вже давно в "чорних списках" США, найняв двох колишніх членів Сенату Трента Лотта і Джона Броу, щоб лобіювати у Вашингтоні свої інтереси. Вони полягають в ослабленні нафтогазової галузі США, що повинно забезпечити "Газпрому" домінантне становище на світових ринках вуглеводнів.

Також Девід Портер навів дані, згідно з якими "Газпром" уже з 2006 року уклав контракти з низкою американських PR-компаній, зокрема Ketchum, з метою заподіяння максимального збитку репутації газодобувних підприємств США. За російські гроші існує і безліч екологічних організацій, які виступають проти видобутку сланцевого газу методом гідророзриву пласта (фрекінгу). Понад те, саме "Газпром" профінансував фільм екологічного активіста Джоша Фокса "Газова країна", який складається в основному з брехні і розповідає про нібито наявні соціальні наслідки видобутку сланцевого газу.

Зазначено також, що перед грошима "Газпрому" не встояла навіть найбільша американська газета The New York Tiimes, яка в лютому 2011 року опублікувала явно замовний матеріал з відповідями заступника голови ради директорів "Газпрому" Олександра Медведєва на заздалегідь заготовлені запитання читачів, що стосуються ставлення російського монополіста до "сланцевої революції".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram