ГоловнаСвіт

Президент Кот-д'Івуару помилував третину ув'язнених в країні

До помилуваних увійшли правопорушники, "які не становлять загрози для суспільства"

Президент Кот-д'Івуару помилував третину ув'язнених в країні
Фото: krugosvet.ru

Близько третини ув'язнених, що відбувають термін в тюрьмах Кот-д'Івуару, потрапили під амністію, оголошену президентом країни Алассаном Уаттарою.

Про це повідомляє в п'ятницю, 8 серпня

, агентство AFP з посиланням на заяву президента."Це стосується переважно тих ув'язнених, які не становлять загрози для суспільства", - йдеться в заяві.

"Ми переслідуємо ціль - дати людям другий шанс, щоб знайти свій шлях у суспільстві", - заявив прес-секретар уряду Кот-д`Івуару Бруно Кон.

За його словами, ув'язнені, які відбувають термін за військові злочини, порушення прав людини, пограбування, поширення наркотиків, розкрадання державної власності, корупцію і викрадення дітей не потрапляють під амністію.

Амністія традиційно оголошується в країні 7 серпня, коли західноафриканська країна відзначає день незалежності від Франції. Цього року помилувано близько трьох тисяч осіб.

Наразі 33 в'язниці, що знаходяться на території країни, переповнено. Згідно з офіційною статистикою, в найбільшій в'язниці країни - Маці, спочатку розрахованій на 1,5 тисячі ув'язнених, зараз відбувають своє покарання понад 4,6 тисячі людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram