ГоловнаСвіт

Лавров вважає, що введення воєнного стану "ще більше розв'яже руки Києву"

Голова МЗС РФ заявив, що Київ близький "до етнічних чисток"

Лавров вважає, що введення воєнного стану "ще більше розв'яже руки Києву"
Сергей Лавров
Фото: telegraf.by

Введення воєнного стану на сході України ще більше розв'яже руки українській владі.

Про це 18 червня заявив голова МЗС РФ Сергій Лавров, повідомляє РИА Новости.

"Ідея оголосити воєнний стан - я не бачу, як це може призвести до деескалації. Навпаки, воєнний стан вводиться для того, щоб розв'язати руки владі ще більше і ще більше покладатися на іншу силу, військову силу, грубу силу, військову силу для придушення протестів на південному сході", - сказав російський міністр за підсумками переговорів з азербайджанським колегою Ельмаром Мамед'яровим.

При цьому Лавров зазначив, що в цій ситуації розраховує на "розсудливість Верховної Ради".

"Те саме стосується й одностороннього припинення вогню. Якщо це сформульовано як одностороннє припинення вогню на певний період, щоб могли здати зброю ополченці, а потім, як пообіцяли в Києві, їх усіх довічно посадити до в'язниці. А ще я чув варіант, що це тимчасове припинення вогню для того, щоб так звані сепаратисти залишили територію України, - це вже, напевно, близьке до етнічних чисток", - наголосив голова МЗС РФ.

Нагадаємо, 16 червня фракції "Батьківщина" та "Свобода" зажадали ввести воєнний стан у Донецькій і Луганській областях.

Нагадаємо, в лютому 2014 року президент Віктор Янукович утік із країни і був усунений від влади. Згодом проросійськи налаштовані жителі східних областей оголосили про створення Луганської та Донецької народних республік, на території яких 11 травня відбувся неофіційний референдум про статус регіону.

15 квітня виконував обов'язків президента Олександр Турчинов оголосив про початок антитерористичної операції в східних областях, яка триває досі. 17 червня в зоні АТО набула чинності угода про припинення вогню для того, щоб можна було вивезти вбитих і поранених.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram