ГоловнаСвіт

Держдумі запропонували призупинити відправлення російських журналістів до України

РФ має намір вимагати від ОБСЄ гарантій безпеки роботи журналістів в Україні

Держдумі запропонували призупинити відправлення російських журналістів до України
архив
Фото: obozrevatel.com

Перший заступник комітету Держдуми щодо громадських об'єднань і релігійних організацій Михайло Маркелов закликав російські телеканали призупинити відправлення знімальних груп на південний схід України, повідомляє 18 червня РИА Новости.

"Керівникам каналів на час потрібно обмежити - не заборонити, а обмежити - поїздки наших хлопців у зону бойових дій, або наразі не відправляти на південний схід нові групи", - сказав депутат.

За словами Маркелова, також необхідно вимагати від ОБСЄ гарантій безпеки роботи журналістів в Україні. При цьому політик зазначив, що українські журналісти безперешкодно працюють в Росії, в тому числі в Держдумі, "їх ніхто тут не утискає, не вилучає апаратуру". Також, за його словами, в Росії навіть на деяких каналах транслюються передачі українських каналів.

Нагадаємо, 17 червня знімальна група ВДТРК потрапила під мінометний обстріл в районі селища Металіст. Кореспондент Ігор Корнелюк помер у лікарні. Звукорежисер Антон Волошин значився зниклим безвісти, проте пізніше стало відомо, що він також загинув.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram