ГоловнаСвіт

Куба та РФ мають намір налагодити співпрацю у космічній сфері

У Гавані запропонували побудувати російські станції ГЛОНАСС

Куба та РФ мають намір налагодити співпрацю у космічній сфері
ГЛОНАСС

На розгляд Держдуми внесено законопроект про співробітництво між Росією та Кубою у космічній сфері, включаючи супутникову систему ГЛОНАСС.

Про це 18 червня повідомляється на сайті уряду Росії.

Проект угоди, розробленої МЗС Росії і Роскосмосом, передбачає установку на Острові свободи станцій диференціальної корекції і моніторингу системи ГЛОНАСС, а також, згідно з пояснювальною запискою до документу, "визначає необхідні принципи, норми і умови для розвитку двосторонніх відносин у галузі космічної діяльності".

"Угода носить рамковий характер, зокрема, з питань охорони прав інтелектуальної власності, регулювання захисту та обміну різного виду інформації, сертифікації кінцевого використання та порядку обігу на території імпортера з виробами і технологіями, які охороняються, стосовно яких встановлено експортний контроль", - йдеться в пояснювальній записці.

Раніше віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін, який курирує ГЛОНАСС, заявив про необхідність співпраці з китайцями для забезпечення конкурентоспроможності навігаційної системи. "Наше завдання в інтересах цивільного користувача домогтися переваги", - стверджував він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram