ГоловнаСвіт

Влада Малайзії заявила про катастрофу літака, який зник два тижні тому

На борту "Боїнга" перебували 239 осіб

Влада Малайзії заявила про катастрофу літака, який зник два тижні тому
Пропавший лайнер, нарисованный сочуствующими филиппинскими школьниками
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Малайзії Наджиб Тун Разак заявив, що пасажирський літак, який зник з радарів в ніч проти 8 березня, впав в Індійський океан. Про це повідомляє агентство Рейтер.

За словами прем'єра, уламки літака, знайдені в Індійському океані на північний захід від Австралії, належать зниклому Boeing 777 компанії Malaysia Airlines, що слідував рейсом з Куала-Лумпура до Пекіна з 239 людьми на борту.

Остання точка, де було помічено на радарах зниклий 7 березня лайнер, знаходиться на схід від австралійського міста Перт.

"Це віддалене місце, розташоване поблизу яких-небудь можливих місць посадки. У зв'язку з цим я з глибоким жалем повинен заявити, що, за новими даними, рейс МH370 завершив свій шлях в Індійському океані. Тих, хто вижив у катастрофі, немає, ми вже повідомили родичів", - заявив прем'єр.

Пошуки літака, починаючи з 8 березня, велися силами кількох країн. При цьому однією з основних версій події було викрадення літака пілотами. Висувалися також версії технічної несправності і самогубства пілотів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram