ГоловнаСвіт

Генсек ООН привітав Україну з підписанням Угоди про асоціацію з ЄС

Пан Гі Мун зазначає, що це добрий знак

Генсек ООН привітав Україну з підписанням Угоди про асоціацію з ЄС
Фото: kmu.gov.

Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Пан Гі Мун привітав Україну з підписанням політичної частини Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це він сказав під час зустрічі з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком, що відбулася в суботу, 22 березня, в Києві, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

"Це дуже добрий знак, який демонструє втілення суверенного рішення вашої країни", - сказав Генсек ООН.

При цьому він наголосив, що Україна переживає найскладніші та найдраматичніші виклики за всю свою історію: "Український народ зараз переживає травму, яку не повинна переживати жодна країна". "Я тут, щоб висловити солідарність з народом й урядом України у цей час випробувань", - зазначив Пан Гі Мун.

Генеральний секретар також виокремив звернення Яценюка до українського народу, яке він зробив кілька днів тому: "Ви показали реальне бачення, закликаючи до толерантності, єднання і примирення всього населення України".

"Переконаний, що за підтримки міжнародної спільноти, яку ви отримуєте, за вашого головування і завдяки мужності народу ви зможете пройти ці важкі часи", - сказав Пан Гі Мун.

Нагадаємо, напередодні Україна уклала з ЄС політичну частину Угоди про асоціацію, однак найважливішу її частину - економічну - відкладено на кілька місяців.

Комісар ЄС з питань розширення та політики добросусідства Штефан Фюле заявив, що економічну частину Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом, можливо, підпишуть уже в червні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram