ГоловнаСвіт

Уряд Лівії взявся за проблему революційних ополченців

Лівійські військові затримали кількох повстанців і вилучили їх зброю.

Уряд Лівії взявся за проблему революційних ополченців
Фото: EPA/UPG

Голова Загального національного конгресу (парламенту) Лівії Мухаммед аль-Макриф в неділю, 23 вересня, висунув вимогу, щоб всі загони революційної міліції або влилися в регулярну армію, або саморозпустилися.

Перехідний уряд взявся за розпуск угруповань революційних ополченців після того, як 11 вересня було скоєно напад на американське посольство в лівійському місті Бенгазі. Тоді було вбито посла США в Лівії Крістофера Стівенс і троє інших американців.

"Нехай навіть пізно, це правильне рішення, якого ми чекали, особливо після демонстрацій в Бенгазі", - заявив житель Триполі.

Уряд розпочав реалізацію своїх планів з того, що одна з незалежних збройних груп була виселена зі свого розташування на шосе неподалік від аеропорту Триполі. Під час операції було заарештовано кілька повстанців, а також конфісковано зброю ополченців.

"З нас вистачить, ми хочемо міністерство оборони, міністерство внутрішніх справ і національну армію. Нам більше не потрібні ополченці, революція скінчилася", - стверджує інший місцевий житель.

Нагадаємо, розрізнені збройні групи зберігаються в Лівії після повалення Муаммара Каддафі. Зараз угрупування ведуть боротьбу між собою, а також представляють загрозу національній безпеці країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram