ГоловнаСвіт

В Інтернет потрапило відео наруги над мертвим Каддафі

Автор заявляє, що відео має побачити Асад.

В Інтернет потрапило відео наруги над мертвим Каддафі
Фото: EPA/UPG

Через дев'ять місяців після вбивства колишнього глави Джамахірії Муаммара Каддафі опубліковано чергове приголомшливе відео, що зафіксувало, як поглумилися з його тіла переможці-повстанці.

Про це повідомляє The Huffington Post.

На відео заколотники, радісно посміхаючись, бавляться з мертвим диктатором, як із лялькою черевомовця.

Як уточнює видання, скандальне відео розлетілося по Інтернету після того, як один із сирійських активістів Самі аль-Хамві поставив на нього посилання у своєму мікроблозі Twitter, щоб нібито залякати сирійського лідера Башара Асада. За його словами, хтось повинен показати відеозапис Асадові, бо його очікує така сама доля.

На хвилинному запису, справжність якого поки встановити не вдалося, вочевидь, відображено події 20 жовтня 2011 року, коли повстанські війська схопили і вбили Каддафі: натовп молодих людей радісно кричить "ура" поряд з автомобілем, в якому лежить закривавлене тіло людини, що нагадує диктатора.

Один із повстанців раптом вихоплює голову мертвого чоловіка й починає нею маніпулювати, наче лялькою, кажучи щось по-арабськи і, мабуть, знущаючись із загиблого лідера. Деякі з присутніх знімають те, що відбувається, на телефони. Наприкінці відео тіло Каддафі витягують із фургона і ставлять на ноші.

Нагадаємо, як повідомляли раніше, Муаммар Каддафі, який керував Лівією 42 роки, загинув в околицях своєї "малої батьківщини" - міста Сирт - після того, як його захопили в полон прихильники Перехідної національної ради. Після цього закривавлене тіло лідера лівійської Джамахірії виставили на загальний огляд у промисловому холодильнику в торговому центрі лівійського міста Місрата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram