ГоловнаСвіт

Сирія використовує вертольоти для боротьби з повстанцями в Дамаску

За словами активістів, у столиці відносно спокійно.

Сирія використовує вертольоти для боротьби з повстанцями в Дамаску
Фото: EPA/UPG

Активісти опозиції заявили, що сирійські урядові війська використовували бойові вертольоти для боротьби з повстанцями в столиці Сирії Дамаску.

Про це повідомляє АР 17 липня.

За словами активістів, вертольоти стріляли з важких кулеметів під час нічних сутичок у районах Квадо і Хаджар аль-Асвад. Вони також зазначають, що приблизно з 08:00, після трьох днів інтенсивних сутичок між військами та повстанцями, в Дамаску стало відносно спокійно. Бойові дії у столиці в останні три дні були найбільш активними з початку повстання проти президента Башара Асада 17 місяців тому.

Правозахисна організація Syrian Observatory for Human Rights і активіст опозиції в Дамаску Маас аль-Шамі заявив, що наразі бої зосереджено в районах Кфар Сусех, Нахр Аїша, Мідан і Квадам.

Державне інформаційне агентство Сирії заявило у вівторок, що війська все ще переслідують "терористичні елементи", які втекли з табору в Нахр Аїша в Мідані.

За даними ООН, число жертв конфлікту в Сирії перевищило 12 тисяч осіб, близько 230 тисяч стали біженцями, близько мільйона потребують гуманітарної допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram