ГоловнаСвіт

У Дамаску тривають бої з застосуванням важких озброєнь

Повстанці вирушили до столиці після придушення повстань у передмістях.

У Дамаску тривають бої з застосуванням важких озброєнь
Фото: EPA/UPG

Сирійський уряд направив кілька колон бронетехніки в південні райони Дамаска, де з минулої ночі тривають запеклі бої між урядовими військами і повстанцями.

Про це повідомляє Reuters 16 липня.

За даними AFP, квартали, де перебувають опозиціонери, піддаються інтенсивному мінометному обстрілу. Також перекрито рух по дорогах, що ведуть з Дамаска на південь. Так зараз неможливо добратися до аеропорту, розташованого на південний схід від сирійської столиці. Через активні бої заблоковано шосе на Бейрут.

Місцеві жителі кажуть, що по всьому місту чутно звуки стрілянини і вибухів, над багатьма кварталами піднімається дим. Вулицями Дамаска весь час проносяться "швидкі". Вони також зазначають, що щонайменше п'ять осіб було вбито і десятки отримали поранення.

Місцевий житель розповів Reuters, що сотні повстанців почали скоординовану атаку після настання темряви в ніч проти 16 липня. Багато хто з них осіли в Дамаску після придушення повстань у передмістях столиці.

"Деякі з бійців були вбиті, але більшість втекли з передмість у саму столицю", - сказав він.

Раніше в сирійській столиці вже відбувалися сутички між опозицією та урядовими силами, але, як правило, вони були короткостроковими і обмежувалися невеликими територіями на околицях міста. Крім того, раніше не використовувалися важкі озброєння.

Повідомлення про нові збройні інциденти і жертви надходять регулярно, незважаючи на те, що відповідно до плану спецпредставника ООН Кофі Аннана, в країні оголошено перемир'я, за дотриманням якого покликані стежити спостерігачі ООН.

Нагадаємо, ООН закликає уряд президента Сирії Башара Асада і опозицію розпочати мирні переговори. За даними активістів опозиції, в результаті конфлікту, що розпочався в березні 2011 року, загинуло більше ніж 15 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram