ГоловнаСвіт

Названо п'ять основних занять власників планшетних комп'ютерів

Згідно з дослідженням, чоловіки найчастіше купують пристрій самі, жінки отримують у подарунок.

Названо п'ять основних занять власників планшетних комп'ютерів
Фото: 3gmaster.net

Дослідницька компанія Gartner у прес-релізі назвала найпопулярніші дії, які власники планшетів виконують на своєму пристрої.

Найчастіше люди використовують планшети для перевірки пошти. Цю операцію виконує 81% користувачів, опитаних дослідниками.

68% респондентів читають із планшета новини, а 63% дізнаються прогноз погоди. Трохи рідше власники планшетів користуються соцмережами і грають в ігри (62% і 60% користувачів відповідно).

Gartner зазначає, що більшість учасників опитування, крім планшета, мають телефони, комп'ютери і телевізори. Люди, як правило, не замінюють один пристрій іншим, а використовують свої апарати по черзі. Кожен служить для виконання певного завдання.

З'ясувалося, що планшети використовують для читання частіше, ніж інші пристрої. Книги та періодику читає із планшета приблизно третина опитаних. Мобільні ПК для читання застосовують 13, а мобільний телефон - 7% респондентів.

Найчастіше люди працюють із планшетами у вітальнях - так чинять 87% користувачів. На другому місці за популярністю знаходиться спальня, а на третьому - кухня.

Люди цінують планшети за зручність, компактність і малу вагу, засвідчило опитування. Чоловіки найчастіше купують собі пристрій самі, а жінки отримують його в подарунок.

Gartner провела опитування наприкінці 2011 року. У ньому взяли участь власники мультимедійних планшетів зі США, Великобританії й Австралії. Учасників просили протягом семи днів вести щоденник і описувати в ньому свій досвід спілкування з пристроями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram