ГоловнаСвіт

Парламент Франції очолить колишня дружина Олланда

Непрості стосунки з колишньою дружиною - Франсуа Олланд пішов від Сеголен Руаяль після 30 років спільного життя - не стали перешкодою.

Парламент Франції очолить колишня дружина Олланда
Фото: http://obozrevatel.com

Новообраний Президент Франції Франсуа Олланд збирається зробити свою колишню дружину Сеголен Руаяль наймогутнішою жінкою-політиком у країні.

Про це пише Daily Mail.

Незважаючи на їх непрості стосунки після того як Олланд пішов від Руаяль після 30 років спільного життя, новообраний президент має намір висунути її кандидатуру на пост голови Національної асамблеї Франції. Ще минулого року Руаяль і Олланд боролися за лідерство в Соціалістичній партії. Тоді Руаяль заявила: "Чи може хто-небудь пригадати, що зробив Франсуа Олланд за 30 років?".

Склад свого кабінету Олланд оголосить наступного тижня після інавгурації. За інформацією французьких ЗМІ, Руаяль уже практично затверджена на третю за впливовістю посаду в країні.

В ефірі французького телебачення журналісти запитали Руаяль, чи влаштовує її це місце. "Я думаю, так", - відповіла вона з сяючою посмішкою і додала, що робота головою парламенту урізноманітнить її досвід, зробить більш корисною для лівих.

Водночас Руаяль підкреслила, що зарано святкувати її призначення.

Нагадаємо, Сеголен Руаяль балотувалася на пост президента Франції 2007 року, але програла в другому турі Ніколя Саркозі. За словами самої Руаяль, тоді французи просто виявилися не готовими до жінки-президента. На виборах 2012 вона знову хотіла стати кандидатом від соціалістів, однак партія віддала перевагу її колишньому чоловікові.

Проте, Руаяль стверджує, що чимало сприяла перемозі Франсуа Олланда. За її словами, саме уроки, які здобули з поразки 2007 року, дозволили Олланду стати президентом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram