ГоловнаСвіт

Податківці в Британії помилково оштрафували 12 тисяч осіб

Штраф не може перевищувати 900 фунтів.

Податківці в Британії помилково оштрафували 12 тисяч осіб
Фото: Lenta.ru

Британська податкова служба помилково надіслала 12 тисячам громадян повідомлення з вимогою оплатити штраф. Їх звинувачено у зриві термінів заповнення декларацій про доходи.

Жителі Великобританії, які є приватними підприємцями або беруть участь в інших формах самозайнятості, отримують особливі декларації про доходи. Їм доводиться самостійно заповнювати документи і відправляти їх податківцям. Цього року останній термін подачі декларацій установили на 2 лютого, але близько 130 тисяч жителів країни не відправили документи в HMRC вчасно.

Така ситуація виникає щороку - зазвичай люди, які протермінували подання декларацій про доходи, протягом року влаштувалися на роботу або не мали доходу. У першому випадку вони не повинні платити податки як "самозайняті", оскільки прибуткові збори з їхніх зарплат сплачують компанії. HMRC надіслала громадянам 130 тисяч листів із проханням сконтактувати з податковою службою й уточнити, чи повинні вони взагалі заповнювати декларації самостійно.

Тим, хто не відповів вчасно, прийшли повідомлення про штрафи. За кожен день протермінування заповнення форми з громадян стягують штраф у розмірі 10 фунтів стерлінгів (16,2 долара США). При цьому розмір штрафу не може перевищувати 900 фунтів. Окрім того, громадян зобов'язали виплатити фіксований штраф у 100 фунтів. При цьому 12 тисяч громадян отримали такі повідомлення помилково. У HMRC уже перепросили за недогляди у своїй роботі і пообіцяли виправити помилку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram