ГоловнаСвіт

Учені з'ясували, як уникнути старечого склерозу

Час перед телевізором "eбиває" мозок

Учені з'ясували, як уникнути старечого склерозу

Літні люди, які залишаються фізично, розумово та соціально активними, старіють, не стикаючись із серйозними проблемами, констатують учені у звіті в журналі Trends in Cognitive Sciences, пише WebMD.

Хоча, наприклад, певне

погіршення пам'яті неминуче спіткає людину в міру старіння, втім воно насправді добряче відрізняється залежно від людей. Дослідження результатів сканування мозку засвідчило, що мозок літніх людей без ознак погіршення пам'яті схожий більше на мозок молодих людей, ніж на мозок літніх людей з проблемами.

Отже, спочатку уникнути змін простіше, ніж спробувати виправити вже виниклі проблеми, говорить професор Ларс Ніберг з Університету Умеа. Щоправда, деякі системи мозку старіють швидше за інші (процес починається у 30-40 років), а деякі краще працюють із віком.

Хоча гени, звичайно, відіграють певну роль у процесі старіння мозку, тепер учені довели, що соціальна взаємодія, надто нові контакти, також значно впливають.

Соціальна активність стимулює нейрохімічні зв'язки в мозку. А от соціальна ізоляція, навпаки, прискорює старіння мозку. Найгірший варіант - час, згаяний на самоті перед телевізором.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram