ГоловнаСвіт

У Лівії передумали міняти уряд

Країна готується до виборів у Національну асамблею.

У Лівії передумали міняти уряд
Фото: Lenta.ru

Національна перехідна рада Лівії вирішила зберегти уряд країни в нинішньому складі, повідомляє 29 квітня Agence France-Presse.

Голова НПР Мустафа Абдель Джаліл розповів журналістам, що таке рішення ухвалено, зважаючи на прийдешні

вибори до Національної асамблеї. За словами Джаліла, стабільний склад уряду повинен забезпечити проведення виборів учасно, а також безпеку держави "такої делікатної пори".

Раніше

НПР оголосила вотум недовіри кабінетові Абдель Рахіма аль-Кіба, після чого надійшли повідомлення про те, що уряд пішов у відставку. Однак члени ради, зазначає Associated Press, не змогли домовитися про кандидатури тих, хто міг би увійти до складу нового кабінету.

Перехідний уряд Лівії сформували в листопаді 2011 року - невдовзі після повалення Муаммара Каддафі та завершення громадянської війни. НПР вважає пріоритетним завданням уряду відновлення національної безпеки Лівії, яке передбачає, зокрема, інтеграцію колишніх повстанців у лави армії та поліції. Серед причин "відставки" кабінету аль-Кіба називали те, що він не досягнув успіхів у цьому напрямку. Аль-Кіб натомість стверджує, що в політичних невдачах нової влади винувата НПР.

Вибори до Національної асамблеї Лівії повинні відбутися в червні 2012 року. Цей орган візьме на себе функції тимчасового парламенту, а також розробить нову конституцію. Після цього в Лівії відбудуться загальні парламентські та президентські вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram