>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

«Динамо» розтрощило «Зорю»

У четвер луганська «Зоря» і київське «Динамо» зустрілися у відкладеному матчі 6-го туру УПЛ.

Фото: https://fcdynamo.com/

Попередня зустріч команд у рамках 21-го туру української Прем'єр-ліги завершилася перемогою «Динамо» — 2:0.

Протягом 19 турів УПЛ «Зоря» здобула п'ять перемог, сім разів поступилась і стільки само зіграла внічию. У попередньому матчі з «Металістом 1925» перемогла — 2:1. А кияни в понеділок на виїзді розгромили «Ворсклу» з рахунком 1:5. Відзначитись у матчі вдалося Андрієві Ярмоленку, який лише повернувся після затяжної травми. Востаннє футболіст виходив на поле в жовтні 2023 року проти «Олександрії».

Команда Шовковського набрала обертів і перебуває у чудовій формі. Тож фаворитами в цьому протистоянні вважали саме киян. Натомість «Зоря» опинилася поруч із зоною вильоту і нічим не дивує суперників. 

З перших хвилин матчу ініціатива була на боці киян. Уже на сьомій «динамівцям» удалося забити швидкий гол: у штрафному майданчику Ванат обіграв Чурка, передав на Шапаренка, який скинув під удар Андрієвському, півзахисник не розгубився й пробив у дотик із 13 метрів — 0:1.

Фото: https://fcdynamo.com/

«Зоря» відповіла на це небезпечним моментом, але Бущан упевнено забрав м'яч до рук. Пізніше Ванат пробивав низом, але Сапутін чудово відіграв у епізоді. 

На 22-й хвилині з паса Шапаренка шедевральний гол у ворота суперника забив Кабаєв: приблизно з 30 метрів вінгер потужно пробив у ближню дев'ятку, воротар був безсилим — 0:2.

Після переваги у два м'ячі «динамівці» знизили темп і грали за рахунком, чим намагалися скористатися луганчани. Однак спромоглися лише на один небезпечний момент: на 43-й хвилині після флангової передачі Бугай виконав підступний удар по воротах, але Бущан вдало зреагував.

Після перерви «Зоря» володіла ініціативою: на 53-й хвилині у ворота Бущана пробивав Герреро, голкіпер відбив, далі м'яч підхопив Бугай, луганчани продовжили позиційно атакувати.

Фото: https://fcdynamo.com/

Попри всі її зусилля, на 67-й хвилині «Динамо» поставило крапку в матчі — забило втретє: з кутового Андрієвський виконав навіс у штрафний майданчик, Ярмоленко скинув на дальню стійку, де Бражко головою перевів м'яч у ворота — 0:3.

Цікаво, що за киян у цьому матчі відзначились одразу три колишні гравці луганського клубу.

Завдяки розгромній перемозі «Динамо» піднялося на третю сходинку турнірної таблиці УПЛ з 44 очками, воно має ще дві гри в запасі. 

Безпрограшна серію киян триває. Востаннє у Прем'єр-лізі вони поступилися донецькому «Шахтарю» ще в листопаді минулого року (0:1).

Сніжана Журбенко, журналістка
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram