>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ліга чемпіонів: бій за чвертьфінал

Оцінюємо шанси команд вийти у чвертьфінал Ліги чемпіонів УЄФА.

5-6 березня свої матчі-відповіді проведуть:
«Баварія» – «Лаціо»
«Реал Сосьєдад» – ПСЖ
«Реал» Мадрид – «РБ Лейпциг»
«Манчестер Сіті» – «Копенгаген»

12-13 березня:
«Арсенал» – «Порту»
«Барселона» – «Наполі»
«Боруссія» Дортмунд – ПСВ
«Атлетіко» Мадрид – «Інтер»

«Баварія» — «Лаціо»

Фото: EPA/UPG

У Римі відбувся перший матч цієї пари. Перед ним однозначним лідером вважали «Баварію». Однак «Лаціо» дав гідну відсіч клубу з Німеччини. Команда Тухеля програла «біло-блакитним» з мінімальним рахунком 1:0. Наступний поєдинок з італійцями на домашній арені через дискваліфікацію пропустить французький захисник мюнхенців Дайо Упамекано. Також через травми не зможуть допомогти Коман, Марушич, Саша Бой, Мазрауї, Бюхман, Сарр. 

У Бундеслізі «Баварію» вже другий рік поспіль переслідують великі проблеми. І якщо минулого сезону дортмундська «Боруссія» подарувала їй «золото» наприкінці сезону, то зараз «Баєр» не налаштований робити це. Після численних поразок у чемпіонаті Німеччини й ЛЧ керівництво клубу вирішило припинити контракт з наставником по завершенні сезону й зазначило, що це позитивно вплине на команду. «Баварія» посідає друге місце в національній першості й відстає від лідера на 8 очок.

У Серії А «Лаціо» восьмий зі 40 очками. 

Тож чи оформить «Баварія» камбек у протистоянні з італійським клубом? 

Експерти Favbet упевнені, що так. 

«Реал Сосьєдад» — ПСЖ

Фото: https://www.psg.fr/

Попередній виїзний матч «Реал Сосьєдад» програв з рахунком 0:2. Хоч іспанці створювали пресинг, французи мали відчутну перевагу й двічі забили. Та команді Енріке все ж треба бути обачною, адже на домашній «Аноеті» й зі своїми вболівальниками «Реал Сосьєдад» намагатиметься нав'язати свою гру в боротьбі за вихід у чвертьфінал. 

А проте, «Реал Сосьєдад» не в найкращій формі, порівнюючи їх запал у груповому етапі турніру. У Ла Лізі він лише сьомий і має 40 очок. Також у басків кадрові проблеми: щонайменше троє захисників травмовані й не зможуть зіграти у вівторок, 5 березня.

Натомість ПСЖ лідирує у власному чемпіонаті з 54 очками, на 11 пунктів випереджаючи найближчого переслідувача, ФК «Брест». 

З перевагою у два забиті м'ячі в першому поєдинку шанси парижан вийти в 1/4 є значно більшими. 

Хоча шанси команд на матч експерти Favbet оцінюють як рівні.

«Реал Мадрид» — «Лейпциг»

Фото: https://twitter.com/realmadrid

Перша зустріч команд завершилася перемогою «Реала» з рахунком 0:1. Попри сильний пресинг  господарів поля і володіння м'ячем, «вершкові» все ж забили на 48-й хвилині. Андрій Лунін провів чудовий матч і відзначився дев'ятьма сейвами.

На «Сантьяго Бернабеу» «Реал» буде очевидним фаворитом. До того ж приємною новиною для мадридців стало повернення центрального захисника Рюдігера, який пропускав через травму. Однак у матчі-відповіді команді не допоможе нападник Джуд Белінгем. Також до лазарету потрапив іспанський футболіст Хоселу, який зазнав травми на тренуванні перед матчем із «Севільєю».

Команда Марко Розе наразі посідає п'яте місце в Бундеслізі (40 очок). І незважаючи на великі кадрові втрати «вершкових», «РБ Лейпциг» повинен готуватися до напруженого поєдинку.

Прогноз Favbet — безсумнівна перемога «Реала». 

«Манчестер Сіті» — «Копенгаген»

Фото: https://twitter.com/ManCity

Перший матч команд у Копенгагені завершився з розгромним рахунком — 1:3. Як і передбачали, «Манчестер Сіті» — беззаперечний лідер пари, оскільки ФК «Копенгаген» об’єктивно чи не найслабший у плей-оф ЛЧ. 

«Копенгаген» потрапив в 1/8 турніру з другого місця групи A, змагаючись із «Манчестером Юнайтед», «Баварією» та «Галатасараєм». Чудове досягнення, але пройти «Сіті» майже неможливо. Тож очікуємо команду Пепа Гвардіоли у чвертьфіналі

«Арсенал» — «Порту» 

Фото: EPA/UPG

Перший матч у Португалії завершився максимально неочікувано. Незважаючи на максимальний пресинг і контроль м'яча, команда Мікеля Артети не завдала жодного удару в площину воріт, натомість «Порту» у доданий час, на 90+4 хвилині, оформив камбек — забив «Арсеналу». Тож у Лондон португальці завітають хоч з мінімальною, утім відчутною перевагою. 

Але на домашній арені «Арсенал» побореться за вихід у чвертьфінал. Лондонці кілька років не брали участі у вирішальних стадіях ЛЧ і зроблять усе, щоб виправити це. Вони зараз у гонитві за «золотом», посідають третє місце в турнірній таблиці, відстаючи від чинного чемпіона ЛЧ і Прем'єр-ліги «Манчестера Сіті» лише на очко й на два від лідера — «Ліверпуля».

«Порту» відстає від «Бенфіки» в чемпіонаті Португалії на 9 очок.

Прогноз експертів Favbet — упевнена перемога «Арсеналу».

«Барселона» — «Наполі»

Фото: https://twitter.com/FCBarcelona

Чинним чемпіонам Іспанії та Італії цього сезону докучають кризи. «Наполі» вже втретє змінив тренера. Наставник «Барси» Хаві оголосив, що йде з клубу наприкінці травня. 

Попри невдалий період, «Барселона» провела шість безпрограшних матчів, тож ще гаразд показати справжній бій, тим паче, до лав каталонців повернувся основний голкіпер Марк-Андре тер Штеґен. 

У першому матчі команди не виявили сильнішого, він завершився з рахунком 1:1. А це означає, що поєдинок-відповідь буде по-справжньому бойовим. Прогноз Favbet — перемога каталонців. 

«Боруссія Дортмунд» — ПСВ

Фото: https://twitter.com/PSV

Великою несподіванкою для дортмундців стала нічия в Ейндховені. Команда Петера Боша показала гідну гру та знищила очікування «Боруссії» на «легкого суперника». 20 лютого матч завершився нічиєю — 1:1. 

У чемпіонаті Нідерландів ПСВ лідирує з великим відривом, «Боруссія Дортмунд» іде четвертою в Бундеслізі. Дортмундці переважають як виконавці, ПСВ — у тактиці. Тож однозначного лідера в цій парі нема. 

На думку експертів Favbet, кращі шанси має «Боруссія». 

«Атлетіко Мадрид» — «Інтер»

Фото: https://twitter.com/Atleti

Чудова пара, яка продемонструвала нам цікаву гру на «Сан-Сіро» в першому матчі. Сильнішим виявився «Інтер», на 79-й хвилині Арнаутович вразив ворота мадридців.

Команда Сімоне Індзагі показує симпатичний футбол і лідирує в чемпіонаті Італії. Також «нерадзуррі» мають серію з 13 безпрограшних матчів.

«Атлетіко» не дуже стабільний, але періодично видає чудові поєдинки. У Ла Лізі мадридці посідають четверте місце й відстають від «Реала» на 13 очок.

Лідер «матрацників» Антуан Грізманн проводить один з найкращих сезонів у кар'єрі, однак допомогти команді в матчі-відповіді не зможе через розтягнення зв'язок на гомілковостопному суглобі. 

Попереду нас чекає протистояння не лише гравців на полі, а й двох амбітних наставників на тренерських містках.

На думку експертів, шанси команд практично рівні. 

Сніжана Журбенко, журналістка
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram