>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Барселона", що терпить фінансовий крах, купила в "Манчестера Сіті" Торреса за €55 млн

21-річний гравець збірної Іспанії виявився дев'ятим у списку найдорожчих здобутків в історії каталонського клубу.

Ферран Торрес
Фото: EPA/UPG
Ферран Торрес

"Барселона" офіційно оголосила про підписання форварда "Манчестера Сіті" Феррана Торреса.

Сума трансферу склала 55 млн євро, не враховуючи бонусів, які можуть зрости до 10 млн євро залежно від перемоги "Барси" в Лізі чемпіонів або успіху Феррана в завоюванні "Золотого м'яча" або "бутса".

21-річний гравець збірної Іспанії виявився дев'ятим у списку найдорожчих здобутків в історії каталонського клубу.

Нагадаємо, минулого літа було опубліковано фінансовий аудит, згідно з яким загальний борг клубу становив 1.5 млрд євро. Придбання Торреса стало можливим, за інформацією sportarena.com, по-перше, бо в умовах оплати "Барселона" отримала відстрочку до 2025 року, а перший переказ здійснить до наступного літа.

По-друге, за даними іспанських ЗМІ, президент Жоан Лапорта відновив переговори з люксембурзьким фондом CVC, через який "Барселона" минулого літа не змогла втримати Ліонеля Мессі і конфліктувала з Ла Лігою.

Але досі невідомо, чи зможе клуб зареєструвати Торреса, оскільки, як і раніше, не вписується в стелю зарплат, яку встановлює Ла Ліга перед початком кожного сезону. Нині вона становить 85% від загальних витрат, тоді як фонд зарплат клубів чемпіонату Іспанії не може перевищувати 70%. Тож керівництву "блаугранас" не залишається іншого виходу в січні, як знизити фонд ЗП за рахунок продажу гравців на кшталт Самюеля Умтіті, Коутіньо або Сержіньо Деста, а також переглянути контракти інших футболістів у бік зниження зарплати та домогтися від них згоди на таку операцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram