>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

WTA призупинила проведення всіх турнірів у Китаї

Організація не повірила "Піднебесній" у справі Пен Шуай.

WTA призупинила проведення всіх турнірів у Китаї
Фото: olympics.com

Глава WTA Стів Саймон офіційно повідомив, що Жіноча тенісна асоціація ухвалила рішення призупинити проведення всіх турнірів у Китаї через скандальну справу Пен Шуай.

"За повної підтримки Ради директорів WTA я оголошую про негайне призупинення всіх турнірів WTA у Китаї, включаючи Гонконг. Я не розумію, як я можу просити наших спортсменок змагатися там, коли Пен Шуай не дозволяють вільно спілкуватися і, схоже, на неї тиснуть, щоб вона спростувала звинувачення в сексуальному насильстві.

З огляду на поточний стан справ, я також дуже стурбований ризиками, з якими можуть зіткнутися всі наші гравці та співробітники, якщо ми проведемо заходи в Китаї 2022 року", - цитує Саймона пресслужба тенісної асоціації.

"WTA зробить усе можливе, щоб захистити своїх гравців. У міру того, як ми це робимо, я сподіваюся, що лідери всього світу продовжуватимуть виступати за справедливість для Пен і всіх жінок, незалежно від фінансових наслідків.

Якщо Китай не зробить кроків, про які ми просили, ми не можемо наражати на ризик наших гравців і персонал, проводячи заходи в Китаї. Лідери Китаю залишили WTA без вибору. Я, як і раніше, сподіваюся, що наші заклики будуть почуті і китайська влада зробить кроки для законного вирішення цієї проблеми", – зазначив глава WTA.

Нагадаємо, Шуай у соціальній мережі Weibo звинуватила в сексуальних домаганнях колишнього віцепрем'єра Китаю Чжана Гаолі.

Її повідомлення зникло через 20 хвилин після публікації, а в мережі було заблоковано пошук на прізвище тенісистки, а також слово "теніс". Після цього спортсменка припинила виходити на зв'язок.

Занепокоєння її долею тільки зросло після того, як китайські державні ЗМІ опублікували скриншот електронного листа нібито від Пен до WTA, в якому йдеться про те, що звинувачення в сексуальному насильстві, які тенісистка висунула два тижні тому, хибні. Мовляв, спортсменка не зникла, а відпочиває вдома і з нею "все гаразд".

Після цього Шуай навіть вийшла на відеозв'язок. Президент МОК Томас Бах, голова комісії спортсменів Емма Терхо і член МОК від Китаю Лі Лінвей провели 30-хвилинний відеодзвінок із Пен.

Однак і це не переконало WTA в тому, що з тенісисткою все гаразд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram