>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Павелко запропонував узаконити гасло "Героям слава!" як офіційний футбольний символ України

Сьогодні відбудеться засідання виконкому УАФ.

Павелко запропонував узаконити гасло "Героям слава!" як офіційний футбольний символ України
Андрій Павелко
Фото: УАФ

Президент Української асоціації футболу Андрій Павелко не згоден з рішенням УЄФА зобов'язати збірну України прибрати з форми слоган "Героям слава!".

Функціонер закликав узаконити гасло як офіційний футбольний символ країни.

Павелко вважає, що українська футбольна громадськість уже давно визнає фрази "Слава Україні!" і "Героям слава!" законними символами нашої країни і їх необхідно захистити юридично.

Для цього глава УАФ скликає термінове онлайнове засідання виконкому УАФ.

"Футбольні символи України, давно визнані усіма нашими вболівальникам і футбольною спільнотою загалом, мають бути захищені і увіковічені у футбольній традиції нашої держави. Тому виступив з ініціативою оперативно скликати онлайн засідання виконкому УАФ. Ми займаємо чітку позицію, яка уособлює глибоку синергію Української асоціації футболу, мільйонів наших вболівальників і футболістів збірної. Така позиція стане відповіддю на численні коментарі, дзвінки і голоси підтримки на адресу УАФ і команди Андрія Шевченка, які ми отримуємо після презентації нової форми збірної з картою України та гаслами "Слава Україні!", "Героям слава!".

Завтра на розгляд і голосування членів виконкому УАФ запропонував винести кілька питань:

  • про затвердження статусу офіційних футбольних символів України — гасел "Слава Україні!" і "Героям Слава!"; 
  • про затвердження малого і великого герба національних збірних України (із зображенням карти України в її неподільних кордонах, які визнані ООН, з Кримом і тимчасово окупованими частинами Донецької і Луганської областей).

Дякую усім нашим вболівальникам за шалену підтримку УАФ і нового дизайну форми національної збірної. Дякую вам за небайдужість, за ваші відверті публічні позиції і таку щиру реакцію на сьогоднішні події.

Насправді намагаючись прибрати з футболок наших гравців два надрукованих всередині слова, наші «друзі» сприяли тому, що сьогодні всі міжнародні ЗМІ і соціальні мережі рясніють написами: Glory to Ukraine! Glory to the heroes!

Переконаний, що важелі впливу тих, кому не подобаються цілісність і патріотичність спортивної української нації, дали фатальну тріщину і довели їхню неефективність.

І, за будь-яких, обставин, гасла "Слава Україні!" і "Героям слава!" не можуть нікуди зникнути, бо немає такої сили, яка здатна викорінити ці слова зі свідомості українців чи затьмарити їхню неймовірну енергетику.

Це побачив і відчув увесь світ!

Слава Україні!

ГЕРОЯМ СЛАВА!" - написав Павелко у своєму Facebook.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram