>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Чергова жертва пандемії: "Ліверпуль" відзвітував про збитки за минулий фінансовий рік

Мінус £46 млн.

Чергова жертва пандемії: "Ліверпуль" відзвітував про збитки за минулий фінансовий рік
"Ліверпуль"
Фото: Liverpool FC

Напередодні "Ліверпуль" відзвітував про 46 млн фунтів (до оподаткування) збитків за минулий фінансовий рік, який завершився в травні 2020-го, повідомляє ESPN.

По показниках останнього кварталу вдарила пандемія COVID-19, через яку клуб залишився без істотних доходів від квитків і трансляцій.

Зазначають, що падіння виручки на 43 млн фунтів - до 490 млн фунтів - відбулося за прибутком до оподаткування в розмірі 42 млн фунтів у попередньому році.

Доходи від розміщення реклами впали на 59 млн фунтів - до 202 млн, але це частково компенсувало збільшення комерційних доходів на 29 млн на тлі зростання продажів клубної атрибутики напередодні першого за 30 років чемпіонського титулу.

Виручка від проведення матчів знизилася на 13 млн фунтів у результаті скорочення кількості домашніх ігор Прем'єр-ліги, йдеться в заяві клубу.

"Не секрет, що за останній рік на "Енфілді" дуже не вистачало уболівальників, і ми з нетерпінням чекаємо на їхнє повернення", - йдеться у звіті.

Додамо, що "Ліверпулю" загрожує повторення невтішних фінансових звітів і цього року - команда Юргена Клоппа залишається на шостому місці в АПЛ і може не потрапити наступного сезону в Лігу чемпіонів, до того ж "червоні" завершили свою останню єврокампанію на стадії чвертьфіналу, програвши "Реалу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram