>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Уряд Японії відреагував на інформацію про кібератаки Росії на Олімпіаду-2020

Свою заяву зробив також оргкомітет ОІ.

Уряд Японії відреагував на інформацію про кібератаки Росії на Олімпіаду-2020
Фото: Kazuhiro NOGI

Генеральний секретар уряду Японії Кацунобу Като відреагував на заяву Великобританії і США, які звинуватили Росію в спробі зірвати Олімпійські ігри-2020 за допомогою кібератак.

"Нам відомо про заяву уряду Великобританії. Наша країна дуже цікавиться, збирає інформацію й аналізує все, що стосується кіберпростору.

Я хотів би утриматися від коментарів щодо кожного окремого факту, інформації про них і аналізу. Не можна ігнорувати кібератаки, які діють шкідливо, розгойдувати основи демократії", - наводить слова чиновника championat.com.

Також прокоментував інформацію про кібератаки Росії оргкомітет Олімпіади-2020.

"У світлі організації Олімпіади ми ведемо підготовку і вживаємо заходів. На цифрові платформи, що належать оргкомітету, безперервно відбуваються атаки різного масштабу, але в останні роки не було шкоди, що могла б істотно вплинути на роботу", - наводить заяву оргкомітету championat.com, посилаючись на телеканал NHK.

Нагадаємо, британські та американські офіційні особи назвали номер підрозділу російської військової розвідки, що нібито здійснював кібератаки з метою не допустити проведення Олімпіади і Паралімпіади в столиці Японії. В обвинувальному висновку Міністерства юстиції США сказано, що 6 членів підрозділу зіграли ключову роль у нападах на цілі, включаючи, зокрема, французькі вибори 2017 року і зимову Олімпіаду-2018 року в Південній Кореї.

Звинувачення вже оголошено підозрюваним. Британські офіційні особи заявили, що хакери також провели кіберрозвідувальні операції проти організаторів токійських Ігор 2020 року, які були перенесені через спалах коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram