>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Клуби Англійської прем'єр-ліги втратили майже мільярд доларів через коронавірус

Пандемія боляче вдарила по АПЛ.

Клуби Англійської прем'єр-ліги втратили майже мільярд доларів через коронавірус
Фото: skysports.com

Президент Англійської прем'єр-ліги Річард Мастерс розповів, що загальний збиток 20 клубів вищого англійського дивізіону від коронавірусу в сезоні 2019/20 склав близько 700 млн фунтів (910 млн дол.).

Нагадаємо, сезон-2019/20 АПЛ був зупинений ще в березні і відновлений через три місяці, але вже без глядачів на трибунах. Нова кампанія 2020/21, яка стартує вже завтра, також проходитиме за порожніх трибун.

За словами Мастерса, заповнення стадіонів є ключем до відновлення футбольної економіки, і АПЛ сподівається, що це станеться вже наступного місяця.

"Ми готові, маємо бажанням і амбіції, щоб якомога швидше відкрити турнікети в тестовому режимі. З огляду на поточні обмеження, ми зможемо заповнити стадіони на чверть, і ми хочемо зробити це з випередженням, тому що фанати - це ключовий елемент, якого бракує", - цитує функціонера fapl.ru, посилаючись на Sky Sports.

"Відсутність фанатів на трибунах має серйозні фінансові наслідки - не тільки для Прем'єр-ліги, але й для футболу в цілому. Кожен клуб АПЛ вкладає близько 20 млн фунтів у місцеву і національну економіку, тому ми хочемо підтримати націю", - зазначив Мастерс.

"Існує думка, що Прем'єр-ліга здатна зазнавати збитків протягом тривалого часу, але це дуже боляче для клубів, а попереду ще більше випробувань.

У минулому сезоні ми втратили близько 700 млн фунтів, і що швидше ми повернемо фанатів на стадіони, то швидше ми скоротимо свої втрати в новому сезоні", - підсумував Мастерс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram