>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Футбольні вболівальники зможуть повернутися на трибуни вже цього тижня, - Павелко

Матчі плей-оф УПЛ пройдуть із глядачами.

Футбольні вболівальники зможуть повернутися на трибуни вже цього тижня, - Павелко
Максим Степанов и Андрій Павелко
Фото: Facebook Андрія Павелко

За підсумками робочої зустрічі з главою МОЗ Максимом Степановим президент Української асоціації футболу Андрій Павелко заявив, що вболівальники незабаром повернуться на трибуни в матчах українських клубів.

За його словами, перші відкриті матчі пройдуть уже у рамках плей-оф Української прем'єр-ліги за путівку в другий кваліфікаційний раунд Ліги Європи. При цьому трибуни будуть заповнені на 25 відсотків.

Уболівальники будуть зобов'язані дотримуватися дистанції й інших заходів карантинного режиму.

У разі успішного проведення цих матчів і нормалізації епідеміологічної ситуації в подальшому допустиму заповнюваність можуть збільшити до 50%.

Нагадаємо, що матчі плей-оф УПЛ відбудуться 25 і 29 липня. У півфіналах 25 липня "Колос" зіграє з "Дніпром-1", а "Олександрія" - з "Маріуполем".

"Уболівальники повертаються на трибуни стадіонів!

Щойно, за підсумками нашої робочої зустрічі, міністр охорони здоров’я Максим Степанов погодив допуск у тестовому режимі глядачів на матчі плей-оф УПЛ за путівку в другий кваліфікаційний раунд Ліги Європи, які відбудуться 25 і 29 липня! Як і обіцяв раніше, трибуни стадіонів, де відбуватимуться матчі, буде можливість заповнити на 25%. Звичайно ж, окрім дотримання дистанції, глядачі, як і всі учасники поєдинків, будуть також зобов’язані дотримуватись й інших вимог карантинного режиму. Рішення МОЗ - це ще одна надзвичайно важлива перемога українського футболу над COVID-19.

У разі позитивного досвіду проведення цих матчів та за умов сприятливої епідемічної ситуації в серпні МОЗ розгляне можливість допуску на сектори стадіонів вже 50% глядачів від загальної кількості наявних місць на стадіоні. Повернення вболівальників на трибуни - пріоритетна ціль Української асоціації футболу в нинішніх непростих для всіх нас умовах. Дякую особисто Максиму Степанову, головному санітарному лікарю України Віктору Ляшку та всій команді УАФ за спільну продуктивну роботу!

Український футбол поступово повертається до звичних умов! Радо вітаю з цим успіхом всіх наших вболівальників! До зустрічі на стадіонах!" - написав Павелко на своїй сторінці у Facebook.

Додамо, що матч "Колос" - СК "Дніпро-1" пройде 25 липня на НСК "Олімпійський", початок о 17:00.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram