>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Усик відмовляється від грошової компенсації заради поєдинку з Джошуа

Українець націлений на титул абсолютного чемпіона світу.

Усик відмовляється від грошової компенсації заради поєдинку з Джошуа
Александр Красюк и Александр Усик
Фото: Инстаграм

Промоутер ексабсолютного чемпіона світу у важкій вазі Олександра Усика (15-0, 12 КО) Олександр Красюк заявив, що його підопічний не згоден відступити від бою проти чемпіона світу в суперважкій вазі за версіями WBA, WBO, IBF і IBO Ентоні Джошуа (23-1, 21 КО) за гроші, оскільки націлений на статус абсолютного чемпіона світу.

"Ситуація не сильно змінилася з минулого року. Усик був названий обов'язковим претендентом на пояс WBO. З того часу він зберігає свій статус. Він використовував свій статус суперчемпіона, щоб стати претендентом в суперважкій вазі. У нього вже був бій в хевівейте. Зараз він готується до бою проти Чісори і чекає оголошення поєдинку", - заявив Красюк в інтерв'ю Bixing social.com.

"Те, що ми хочемо битися з Джошуа до його об'єднавчого поєдинку з Ф'юрі - це не наша уява, це правила. Це правила, яких потрібно дотримуватися.

Усик також став абсолютним чемпіоном світу і залишив пояса вакантними. Дав можливість комусь іншому стати чемпіоном. Усик заплатив свою ціну, щоб стати обов'язковим претендентом.

Чи могли ми побитися з Джошуа до Пулєва? На початку року у нас були деякі непорозуміння. У Джошуа були зобов'язання перед IBF і WBO. Пулєв був обраний першим, тому що ми погодилися, дозволили цьому відбутися. Але з умовою, що відразу ж після того, як Джошуа поб'ється з Пулєвим, то зустрінеться з Усиком", - особливо відзначив промоутер.

"Утім, почалися розмови про бій Джошуа - Ф'юрі. Я, чесно кажучи, як фанат боксу, теж хотів би побачити цей поєдинок. Але, дозволю собі кілька ремарок.

Точно так, як у Джошуа, у Ф'юрі є обов'язковий захист. Йому потрібно побитися з претендентом, щоб стати справжнім чемпіоном WBC.

Ще хочу сказати, що не тільки у цих двох британських хлопців є амбіції стати абсолютним чемпіоном світу. Амбіції українця такі ж. Єдина різниця між Джошуа, Ф'юрі і Усиком в тому, що Усик хоче стати абсолютом в двох дивізіонах. Він живе цим, молиться за це, робить все від себе можливе. Це не мрія, це його мета.

Як промоутер Усика, я повинен захищати його інтереси. Все легко, коли у нас є керівні органи, які дозволяють йому стати чемпіоном.

Чи готовий Усик відступити за гроші? Послухайте, зараз робиться історія. Думаєте, якісь гроші змусять Усика залишитися осторонь? Які гроші змусять амбітного спортсмена відмовитися від своєї мети? Це не питання грошей, це питання спадщини", - підсумував Красюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram