>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Претендент на Лігу чемпіонів від України може припинити існування в разі невиходу в єврокубки

"Зоря" має борги.

Претендент на Лігу чемпіонів від України може припинити існування в разі невиходу в єврокубки
"Заря"
Фото: facebook.com/FCZoryaLuhansk

"Зоря" зіткнулася з серйозними фінансовими труднощами і ризикує взагалі припинити існування як професійний клуб у разі невиходу в єврокубки, повідомляє портал Tribuna.com.

За інформацією видання президент луганчан Євген Геллер принципово не виділяє гроші на клуб, який продовжує існувати на самоокупності, в основному за рахунок виручених на трансферах коштів. У клубі також існують затримки із зарплати.

Так, зарплату за лютий і березень вдалося виплатити тільки за рахунок здійснення трансферу  Вілліана Гомеса, який ні хвилини не зіграв за клуб. За нього "Зоря" повинна отримати від "Крузейро" 1,7 млн дол., з яких наразі переказано менш ніж половину від суми продажу - 645 тис. євро.

Вілліан Гомес
Фото: ua.tribuna.com
Вілліан Гомес

Геллер дав зрозуміти, що для продовження існування "Зорі" клуб повинен виходити в наступний розіграш як мінімум Ліги Європи й отримувати призові кошти від УЄФА. В іншому разі збитковий проєкт може закритися.

Востаннє "Зоря" грала у груповому раунді Ліги Європи в сезоні 2017/18. У двох останніх розіграшах ЛЄ луганчан зупиняли на стадії кваліфікації РБ "Лейпциг" і "Еспаньол".

Відзначимо, що в луганського клубу в нинішньому сезоні є непоганий шанс уперше в клубній історії зіграти в Лізі чемпіонів. За 7 турів до фінішу Української прем'єр-ліги "Зоря" в боротьбі за друге місце випереджає "Динамо" за додатковими показниками, набравши з киянами по 49 очок.

У найближчу суботу "мужики" в принциповій суперечці за лігочемпіонське місце зіграють з киянами. Матч відбудеться на "Славутич-Арені" в Запоріжжі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram