>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Динамо" в матчі з трьома пенальті й одним видаленням звільнило "Олександрію" від домагань на Лігу чемпіонів

У гонці за єдину вакантну путівку в ЛЧ залишилося три кандидати.

"Динамо" в матчі з трьома пенальті й одним видаленням звільнило "Олександрію" від домагань на Лігу чемпіонів
"Динамо"
Фото: twitter.com/DynamoKyiv

У матчі усіченого (поєдинок "Ворскла" - "Карпати" скасовано через спалах пандемії в складі львів'ян) 25-го туру Української прем'єр-ліги "Динамо" на НСК "Олімпійський" упевнено розібралося з одним з конкурентів у боротьбі за путівку в Лігу чемпіонів"Олександрією" – 5:1.

Уже в першому таймі рефері з Дніпра Віталій Романов підтвердив статус одного з суворих арбітрів, призначивши три пенальті, два з яких - у ворота гостей.

На 14-й хвилині Віталій Буяльський не реалізував 11-метровий (сейв Юрія Паньківа), але спритнішим на добиванні був Томаш Кендзьора, який дав Буяльському можливість реабілітуватися, і хавбек киян вміло нею скористався - 1:0.

Через 6 хвилин у ворота гостей було призначено друге пенальті - Назарій Русин його заробив і сам реалізував - 2:0.

На 31-й хвилині Романов угледів порушення правил з боку захисника киян Мохаммеда Кадірі у власному штрафному майданчику в боротьбі з Артемом Сіталом, і призначив пенальті вже у ворота Дениса Бойка. Дмитро Гречишкін точним ударом повернув інтригу в матчі - 2:1.

Однак через 11 хвилин після відновлення гри в другому таймі партнер Гречишкіна - Каспар Дубра цю інтригу вирішив поховати. Латиш чогось у центрі поля знову грубо зіграв проти Русина і побачив перед собою другу жовту картку, трансформовану в червону.

Добити пораненого суперника не додало киянам особливих зусиль - Віталій Миколенко, Карлос Де Піна і знову Буяльський довели справу до розгрому – 5:1.

Огляд матчу "Динамо" - "Олександрія" - на сайті офіційного мовника УПЛ.

Після цієї перемоги "Динамо" наздогнало "Зорю" в турнірній таблиці - у обох колективів по 46 очок. На 3 очки від них відстає "Десна", яка ще зберігає шанси на друге місце.

"Олександрію", схоже, відчепили від складу, який прагне до Ліги чемпіонів - підопічні Володимира Шарана відстають від луганчан і киян уже на 6 очок, і, відповідно, на 3 від "Десни".

Уже в наступному турі "Зоря" прийме "Динамо", а "Олександрія" - "Десну". Для когось 13-те число виявиться нещасливим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram