>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Прогресивні зміни вітчизняного футболу: світова практика розвитку масового спорту Актуально

Прогресивні зміни вітчизняного футболу: світова практика розвитку масового спорту

Сьогодні у світі налічується понад 1,5 млн команд, 300 тис. професійних клубів та 250 млн футболістів. Ці факти підтверджують те, що футбол — один з найбільш популярних видів спорту. Близько половини населення планети певною мірою цікавиться ним.

Міжнародні чемпіонати та Кубки світу і Європи збирають десятки тисяч вболівальників, а мільйони прихильників футболу — спостерігають за грою по інший бік екрану. Розвиток цього виду спорту стимулюють значні капіталовкладення, а вчені й винахідники постійно працюють над вдосконаленням не лише спортивного інвентарю, а й майданчиків для гри.

Якісне футбольне поле — запорука результативних тренувань команди та досягнення високих результатів у великому футболі. Наприклад, повноцінне освітлення дає змогу спортсменам перебувати на майданчику навіть у темний час доби, у будь-яку погоду та пору року. Наявність якісної розмітки зводить до мінімуму кількість суперечок щодо дотримання правил, а якість покриття впливає одразу на кілька важливих параметрів: дотримання техніки безпеки, поведінку м’яча та зручність для гравців.

Останнім часом у світі активно почали використовувати штучні покриття для футбольних майданчиків. Характеристики композитних матеріалів, які використовуються, відповідають вимогам ФІФА. В Україні їх виготовленням займається завод «ФФУ Продакшн». Виробництво відбувається з використанням німецької технології та надійного обладнання світових виробників. На аналогічних покриттях тренуються понад 100 професійних клубів в усьому світі, серед яких Hoffenheim, Schalke 04, Barcelona, Basel, Bayern Munchen та інші.

Щороку будують сотні полів зі штучним покриттям. Їх спорудження особливо актуальне в країнах зі значними сезонними перепадами температур і рясними опадами. За таких умов майданчики зі штучним покриттям значно довше — до 5 років — зберігають свої властивості й потребують менше зусиль і витрат на обслуговування. Синтетичне волокно трикутного профілю здатне витримувати тривалі механічні навантаження й стійкі до впливу ультрафіолетового випромінювання. Завдяки цьому не потрібно постійно поливати газон, вирівнювати його, косити й сіяти траву.

Якісні штучні покриття стають золотим стандартом світового футболу. Однакові умови для всіх гравців — як професіоналів, так і любителів чи юніорів — відкривають можливості для відродження й розвитку традицій футболу в Україні. Наразі національна збірна займає 28 сходинку у світовому рейтингу ФІФА, тому нинішні й майбутні зірки футболу потребують належної підтримки й відповідних інвестицій, аби мати змогу гідно представляти державу на світових чемпіонах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram