>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українка потрапила в п'ятірку кращих футбольних арбітрів світу

Катерина Монзуль входить у суддівську еліту планети.

Українка Катерина Монзуль потрапила в топ-5 рейтингу кращих арбітрів світу 2018 року, опублікованого Міжнародною федерацією футбольної історії і статистики.

Про це повідомляє "Команда №1".

"Українка Катерина Монзуль, яка представлятиме нашу країну на жіночому ЧС-2019, увійшла в п'ятірку кращих арбітрів світу 2018 року. Такою була колективна думка представників Міжнародної федерації футбольної історії і статистики (IFFHS) з 90 країн світу", - йдеться в повідомленні.

Українка Катерина Монзуль входить у суддівську еліту планети
Фото: zbirna.com
Українка Катерина Монзуль входить у суддівську еліту планети

Уточнюється, що український арбітр опинився на 5-му місці, набравши 35 голосів.

Вище в рейтингу розташувалися Бібіана Стейнхауз (Німеччина, 138), Яна Адамкова (Чехія, 100), Стефані Фраппар (Франція, 67) і Естер Стаублі (Швейцарія, 54). Стейнхауз виграла другий рік поспіль, а до цього визнавалася кращою ще у 2013-2014 роках.

Монзуль не перший рік входить до світової еліти в жіночому суддівському корпусі. У 2015-му вона виграла опитування IFFHS, у 2014-му була другою, 2017-му - четвертою.

Щодо арбітрів-чоловіків, то українці можуть тільки мріяти про потрапляння хоча б у список номінантів. Перемога ж дісталася представнику Аргентини Нестору Пітане.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram