>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Еліна Світоліна виграла Підсумковий турнір WTA в Сінгапурі

Українка здобула історичну перемогу для вітчизняного тенісу.

Еліна Світоліна виграла Підсумковий турнір WTA в Сінгапурі
Фото: EPA/UPG

У Сінгапурі відбувся фінал Підсумкового турніру WTA (BNP Paribas WTA Finals), в якому перша ракетка України Еліна Світоліна у трьох сетах здобула вольову перемогу над американкою Слоан Стівенс 3:6, 6:2, 6:2.

Світоліна дуже важко входила в матч, програвши перші три гейми 0:3. Відчувалося, що найважчий півфінальний поєдинок проти голландки Кікі Бертенс (7:5, 6:7 (5-7), 6:4) емоційно спустошив українку, її дії на корті були передбачувані і легко читалися суперницею. Лише фрагментарне включення агресії не допомогло Еліні перехопити ініціативу.

Надалі в першій партії тенісистки утримували свої подачі, що цілком влаштовувало американку.

Перший сет був програний українкою (3:6) за 45 хвилин.

У другій партії Світоліна відразу перехопила ініціативу, весь час була попереду. За рахунку 2:1 суперниці обмінялися брейками в 4-м, 5-м і 6-м геймах, при цьому Еліна зробила на один брейк більше і повела 4:2. У наступному розіграші Еліна взяла свою подачу 5:2, і "паровозиком" подачу Стівенс. 6:2.

На початку третього сету тренд другої партії зберігся - українська тенісистка диктувала свої умови американці і повела 3:0. Однак американці вдалося повернутися в гру і скоротити різницю в рахунку до мінімуму (3:2). Здавалося Слоан перевернула хід партії, що невдало складалася для неї. Але в наступному розіграші Світоліна вчасно відповіла своїм брейком і збільшила свою перевагу 4:2.

Вирішальним виявився розіграш в сьомому геймі на подачі українки, в якому Еліна зуміла героїчно відстояти свою подачу 5:2, що остаточно зламало Сітвенс, яка в наступному розіграші віддала свою подачу, а з нею матч і турнір 6:2.

Світоліна завоювала свою 13-ту перемогу на турнірах WTA.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram