>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Одні з наступних "Ігор нескорених" мають бути в Україні, - Порошенко

Президент привітав українську команду на Invictus Games.

Українці завоювали право проводити Invictus Games у своїй країні. Про це Президент Петро Порошенко заявив у суботу під час відеоконференції з учасниками української команди, які змагаються в Австралії.

"Як на мене, зараз Україна й українці - одна з найбільш нескорених націй світу. І ми завоювали це право - проводити "Ігри нескорених", тим більше, що ми маємо таких бійців і таких справжніх чемпіонів", - цитує Петра Порошенка його прес-служба.

Фото: president.gov.ua

Президент зазначив, що на минулорічних "Іграх нескорених" у Канаді українська команда - найкраща у світі - завоювала 14 медалей, а цього року - на 6 медалей більше. При цьому глава держави додав, що українська команда насправді завоювала 22 медалі і дві нагороди лучників пішли в загальний залік.

Учасники змагань розповіли Президенту, що зустрілися з принцом Гаррі і просили про можливість проведення ігор в Україні. За їхніми словами, принц Гаррі розповів, що з таким проханням також звертався президент України, і це питання буде розглянуто.

"Велике спасибі. Сподіваюся, як ми й домовлялися, ви йому передали від мене привітання. І нагадайте, що він мені обіцяв, що одні з наступних "Ігор нескорених" будуть в Україні. Ми не відступимо від цієї домовленості", - сказав Порошенко.

Президент Петро Порошенко привітав українську команду на Invictus Games.

"Дуже чекаємо вас в Україні. Ми вас дуже любимо. Ми за вас дуже вболіваємо. Ми дуже пишаємося вами. Ви найкраще, справжнє обличчя України - сильне, красиве, патріотичне. Дякую вам", - сказав глава держави під час відеоконференції з українськими спортсменами.

Як повідомлялося, на нинішніх "Іграх нескорених" в австралійському Сіднеї українці здобули 7 золотих, 10 срібних і 3 бронзові медалі.

У змаганнях в Австралії брали участь 15 українських спортсменів, які змагалися в шести видах спорту: пауерліфтингу, веслуванні на тренажерах, легкій атлетиці, плаванні, стрільбі з лука й велоспорті на шосе.

"Ігри Нескорених" - міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі, засновані принцом Уельським Гаррі 2014 року. У змаганнях беруть участь військовослужбовці та ветерани з обмеженими фізичними можливостями, набутими під час виконання службових обов'язків.

2017 року Україна вперше отримала право взяти участь в "Іграх Нескорених" як учасник багатьох військових навчань і миротворчих операцій під егідою ООН.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram