>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українка Козлова вперше зіграє у фіналі турніру WTA

Перемога у Тайвані може забезпечити їй місце в топ-55 світового рейтингу.

Українка Козлова вперше зіграє у фіналі турніру WTA
Фото: EPA/UPG

23-річна українська тенісистка Катерина Козлова (85-та в світі) вперше зіграє у фіналі турніру WTA. У суботу в півфіналі Taiwan Open з призовим фондом 250 тисяч доларів вона обіграла німкеню Сабін Лісицькі (246-та) з рахунком 7:5, 6:4.

У фіналі вона зустрінеться з переможницею пари Тімеа Бабош (Угорщина) - Ван Яфань (Китай).

Як зазначає профільне видання "Большой теннис Украины", раніше Катерина Козлова двічі грала у півфіналах в WTA-турі: у 2016 році в Стамбулі і Ташкенті. Минулого сезону українка взяла титул у нижчій категорії WTA 125 в Даляні, обігравши у фіналі Віру Звонарьову.

Вихід в титульний матч на "Taiwan Open" дозволить Козловій вперше у кар'єрі піднятися в топ-65 світового рейтингу. Перемога у фіналі забезпечить Катерині місце в топ-55.

Нагадаємо, минулого року чемпіонкою змагань у Тайвані стала Еліна Світоліна.

Всі змагання в жіночому тенісі розділені на кілька категорій. Найвища з них - це велика четвірка Grand Slam: чемпіонат Австралії, чемпіонат Франції, Вімблдон і чемпіонат США. Далі йдуть змагання прем'єр-серії: Premier Mandatory (4 обов'язкових турніри в Індіан-Веллсі, Маямі, Мадриді та Пекіні); Premier Five (5 турнірів з призовим фондом не менш ніж $2,5 млн) і Premier (12 турнірів з меншим призовим фондом). Також є міжнародна серія з 32 турнірів і серія WTA 125.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram