>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У 2018 році гонщики отримають біометричні рукавички для вимірювання пульсу і рівня кисню в крові

Після такого нововведення кількість фатальних аварій повинна зменшитися.

У 2018 році гонщики отримають біометричні рукавички для вимірювання пульсу і рівня кисню в крові
Фото: nazpremia.ru

Міжнародна автомобільна федерація (FIA) зобов'язала в цьому сезоні гонщиків використовувати спеціальні рукавички з біометричним датчиком, що вимірює пульс і рівень кисню в крові, а також невеликим блоком, що передає ці дані за допомогою Bluetooth, інформує інтернет портал f1news.ru.

У разі виникнення надзвичайної ситуації, наприклад, під час аварії, лікарі зможуть оперативно їх отримати. У FIA запевняють, що новинка не завадить гонщикам. Сам датчик шириною близько 3 мм вшитий у рукавичку в основі долоні або на вказівному пальці, загальна вага датчика і передавального пристрою - всього 30 грамів.

Лоран Мекіс, голова комісії FIA з безпеки: "Ми запитали себе: «Як використовувати новітні технології, щоб допомогти медичній бригаді та гонщикам?» У результаті було розроблено датчик для рукавичок гонщика. Він буде записувати і передавати життєво важливі показники в медичну машину при її під'їзді до місця аварії.

Якщо медики заздалегідь знатимуть, що гонщик рухається і дихає, вони зможуть приймати оперативні рішення. Наприклад, стане зрозуміло, чи потрібно за всяку ціну і якнайшвидше забезпечити доступ до гонщика чи можна зробити це обережніше".

Варто додати, що тільки в Формулі 1 за всю її історію на етапах Гран-прі загинуло 34 пілоти. Одна з резонансних аварій трапилася 1 травня 1994 року під час гонки Гран-прі Сан-Марино, в якій загинув бразильський гонщик триразовий чемпіон світу Айртон Сенна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram