>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Баварія" призначила нового головного тренера

Юпп Хайнкес повернувся з пенсії.

"Баварія" призначила нового головного тренера
Юпп Хайнкес
Фото: EPA/UPG

Головним тренером мюнхенського футбольного клубу "Баварія" призначено Юппа Хайнкеса, повідомляють на офіційному сайті ФК.

Роботу з командою Хайнкес почне у понеділок, 9 жовтня. 72-річний фахівець раніше вже тричі очолював команду - в 1987-1991, 2009 і 2011-2013 роках. Хайнкес, який у червні 2013 року оголосив про завершення кар'єри, керуватиме "Баварією" до кінця сезону.

Минулого тижня "Баварія" залишилася без головного тренера - зі свого поста був звільнений Карло Анчелотті. Відставка сталася після поразки з великим рахунком у другому турі групового етапу Ліги чемпіонів від "Парі Сен-Жермен" з рахунком 0:3. До виїзного матчу сьомого туру чемпіонату Німеччини з берлінською "Гертою" мюнхенський клуб готував асистент Анчелотті Віллі Саньоль.

Як футболіст Хайнкес виступав за менхенгладбахську "Боруссію", "Ганновер" і збірну ФРН на позиції нападника. Як гравець він став чотириразовим чемпіоном ФРН, володарем Кубка ФРН і Кубка УЄФА (1974/75) у складі "Боруссії", виграв Євро-1972 і ЧС-1974 у складі національної команди.

Хайнкес тренував п'ять німецьких клубів: "Боруссію" з Менхенгладбаха (двічі), мюнхенську "Баварію" (тричі), франкфуртський "Айнтрахт", гельзенкірхенський "Шальке" і леверкузенський "Байєр", три іспанські: "Атлетік" (двічі), "Тенеріфе" і мадридський "Реал" і один португальський - "Бенфіку". Як тренер Хайнкес - дворазовий переможець Ліги чемпіонів (з "Реалом" у сезоні-1997/1998 і "Баварією" в сезоні-2012/2013), триразовий чемпіон Німеччини і володар кубка Німеччини.

Хайнкес - один із 18 тренерів, які двічі вигравали Лігу чемпіонів, при цьому він один із чотирьох тренерів, які вигравали цей турнір з двома різними клубами. Ернст Хаппель перемагав з "Фейєноордом" і "Гамбургом", Оттмар Хітцфельд - з дортмундською "Боруссією" і "Баварією", Жозе Моурінью - з "Порту" і "Інтером".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram