>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У "Борисполі" зустріли учасників "Ігор Нескорених"

Збірна привезла додому 14 медалей.

2 жовтня до України повернулася національна збірна "Ігор Нескорених", яка здобула 14 медалей на міжнародних змаганнях Invictus Games 2017 в Торонто.

Ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення або захворювання під час чи внаслідок виконання службового обов'язку, зустрічали в аеропорту "Бориспіль".

З 21 по 30 вересня вони змагалися на масштабних міжнародних змаганнях "Ігри Нескорених". Змагання пройшли вже втретє, але Україна в них брала участь вперше.

П'ятнадцять українських спортсменів змагалися в шести дисциплінах - паверліфтинг, плавання, легка атлетика, веслування на тренажері, стрільба з лука і велоспорт на шосе.

В українську команду (основний склад та резерв) увійшли ветерани та чинні військовослужбовці Збройних сил, Національної поліції, Національної гвардії, Прикордонної служби та добровольчих батальйонів. Склад команди був визначений на загальнонаціональному відборі, в якому взяли участь 107 кандидатів з усіх куточків України - їх обирали за підсумками попереднього відбору та спортивних тестувань у Львові, Києві та Одесі.

Збірна України здобула 14 медалей - 8 золотих, 4 срібних та 2 бронзових.

Одна з цілей проекту - привернути увагу до потреб ветеранів.

"Ігри Нескорених" мотивують ветеранів через спорт повертатися до повноцінного життя і закликають державні органи приділяти більше уваги їх адаптації та реабілітації.

Invictus Games - міжнародні спортивні змагання серед військовослужбовців і ветеранів, які отримали травми, поранення або захворювання під час чи внаслідок виконання службових обов'язків, засновані британським принцом Гаррі.

Слово Invictus означає "незламний" або "нескорений".

Перші Ігри відбулися у 2014 році в Лондоні, у 2016 році змагання пройшли в Орландо, у 2017-му - в Торонто. У 2018 році Invictus Games мають пройти в Сіднеї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram