>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Збірна України здобула 14 медалей на "Іграх Нескорених" в Торонто

Найрезультативнішим став плавець Павло Будаєвський - у нього чотири "золота".

Збірна України здобула 14 медалей на "Іграх Нескорених" в Торонто
Фото: facebook.com/InvictusGamesTeamUkraine

Збірна України за підсумками "Ігор Нескорених", що завершилися в Канаді, здобула 14 медалей - 8 золотих, 4 срібних та 2 бронзових.

Про це повідомляється на сторінці збірної у Фейсбуці.

"Вчора наша збірна завершила змагання у перших для українських військових Іграх Нескорених. І завершила просто фантастично вдало - 14 медалей (8 золотих, 4 срібних та 2 бронзових)! Враховуючи, що наша команда - одна з найменших - всього 15 осіб основного складу, то хочеться вірити, що команда #InvictusGamesTeamUkraine переконала весь світ, що наші військові - сильні духом і тілом і ніколи не здаються ні ворогам, ні життєвим обставинам!", - йдеться в повідомленні.

Найрезультативнішим спортсменом української збірної став Павло Будаєвський - він завоював 4 золоті медалі з плавання.

"Чотири дистанції = 4 золота і це просто неймовірно!", - наголошується в повідомленні.

Фото: facebook.com/InvictusGamesTeamUkraine

"Ігри Нескорених" (Invictus Games) - міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі, засновані принцом Уельським Гаррі в 2014 році. У змаганнях беруть участь військовослужбовці та ветерани з обмеженими фізичними можливостями, набутими під час виконання службових обов'язків.

Україна в 2017 році вперше отримала право взяти участь в "Іграх Нескорених", як учасник багатьох військових навчань, миротворчих операцій під егідою ООН, а також як країна, військовослужбовці якої мають бойовий досвід під час виконання завдань у межах АТО. Разом з Україною цього року в "Іграх Нескорених" також дебютує збірна Румунії.

15 українських спортсменів змагалися в таких видах спорту як атлетика, паверліфтинг, плавання, стрільба з лука, веслування на тренажерах і велоспорт на шосе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram