ГоловнаПолітика

Україна запропонувала Канаді взяти участь у будівництві заводу боєприпасів

В Україну прибув міністр національної оборони Канади.

Україна запропонувала Канаді взяти участь у будівництві заводу боєприпасів
Фото: mil.gov.ua/

Україна запропонувала Канаді взяти участь у будівництві заводу боєприпасів, заявив міністр оборони Степан Полторак за підсумками переговорів з міністром національної оборони Канади Харджитом Сінгхом Саджаном.

"Ми б хотіли, щоб Канада долучилася до будівництва заводу боєприпасів в Україні", - заявив він.

За словами Полторака, переговори з цього питання тривають.

Крім того, сторони обговорили питання постачання канадської зброї та обладнання для української армії.

26 вересня в Україну з офіційним візитом прибула делегація Міністерства національної оборони Канади на чолі з міністром.

Нагадаємо, в липні президент Петро Порошенко запропонував побудувати в Україні завод з виробництва боєприпасів. На реалізацію цього завдання заплановано виділити 1 млрд 400 млн гривень.

Раніше заступник гендиректора держконцерну "Укроборонпром" Володимир Коробов говорив, що концерн готовий розгорнути масштабне виробництво боєприпасів у разі отримання фінансування за 18 місяців. Цей завод зможе випускати патрони як натівського калібру, так і пост-радянського.

Водночас голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський раніше говорив, що ЗСУ найближчими роками патрони замовляти не будуть, тому будувати патронний завод не має сенсу.

Раніше в Україні функціонував Луганський патронний завод, який виробляє боєприпаси для стрілецької зброї і який зараз розташований на тимчасово непідконтрольній владі території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram